lördag 12 oktober 2013

Funderingar kring veganmat

Jobbar alltså extra en dag i veckan på en restaurang här i Düsseldorf. Kollegorna är trevliga, jag får öva Tyska och tiden flyger verkligen iväg. Men. Det är en restaurang som bara serverar veganmat, vilket gör det väldigt svårt att äta LCHF när det är dags för lunch. Jag vet liksom inte vad jag ska välja. Det finns en hel buffe med läckra rätter, men de är nog inte helt LCHF- kompatibla. Undviker såklart de uppenbara kolhydratsfällorna som potatis, Pasta, ris och Sojabiffar. Inte heller sopporna är några bra alternativ: sötpotatissoppa eller linssoppa. Så det fick bli ett hopplock av olika grönsaksgrytor där jag inte riktigt vet vad såserna är gjorda på. 


Kändes inte helt hundra, var nog en del kolhydrater i den Lunchen. Frågan är hur jag ska lösa det? Det känns ju löjligt att ta med mig egen mat när vi får mat på jobbet. Kanske skulle jag försöka lösa det med att nolla de andra måltiderna under dagen? Men eftersom jag vanligtvis brukar jobba på lördagar och det är ända dagen jag kan gå ut på, så är inte det heller ett alternativ. Även torrt vitt vin innehåller ju kolisar.
Man skulle ju kunna tänka så att en måltid i veckan inte spelar någon roll. Men igår kväll kände jag ett otroligt sötsug, som jag inte vet berodde på att den kolhydratsrika lunchen eller något annat. Som tur var har jag rensat ut rätt bra här hemma, så kunde inte synda på något annat än varma hallon, grädde och lite makademianötter. Men ändå. 

Ja, jag har som synes en hel del tankar om det är med veganmat och det kommer nog ta ett tag innan jag lär mig. Tackade i alla fall nej till en sojalatte, efter att jag insett hur många kolisar som gömmer sig i en sådan. Alltid något.

Fredagens nej: de uteblivna resultaten och mitt kolhydratssyndande.

Fredagens yay!: mina föräldrar landade sent på kvällen och stannar till måndag eftermiddag. Så mysigt att ha dem här över helgen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar